Blog

Blog

Google Adwords Danışmanı

Tags: , , , , Google Adwords, Google Reklamları
featured image

Dijital Telepati; bünyesinde sertifikalı uzman Google Adwords Danışmanı bulundurmaktadır. Google Adwords her ne kadar her kesimden insanın kullanabileceği teknolojik bir yazılım olsada elle müdahaleye gerek duyar.  Özellikle rakiplerin devamlı teklifleri değiştirmesi, eklenmesi gereken negatif kelimeler gibi bir çok parametre her gün 2-3 kere kontrol edilmek zorundadır. Google Uzmanı ekibimiz ile bu müdahaleleri  olması gerektiği gibi yapar ve reklam kampanyanızın en düşük bütçe, en yüksek performans dengesinde kalmasını sağlarız.

Google Adwords reklam paketleri formatında değildir. Yöneteceğiniz reklam günlük ve aylık bütçenize bağlıdır. Bu yüzden Google reklam paketleri tarzındaki paketler hiç bir sektörde tam olarak tutmaz . En iyi reklam yönetimi şeffaf Adwords yönetimidir.  Dijital Telepati olarak size aldatıcı reklam paneli vermiyoruz. Tüm bütçeniz şeffaf bir şekilde sizin panelinizden yönetilir.

Sizde profesyonel bir Google Adwords danışmanı ile çalışmak istiyorsanız bizimle iletişime geçin.

Telefon : 0 (850) 303 89 70
Email: info@dijitaltelepati.com

 

 

Google’a Reklam Vermek

Tags: , , , Google Reklamları
featured image

Google’a reklam vermek istiyor ve nasıl yapılacağı konusunda fikriniz yoksa bu yazı sizin için. Google hiç şüphesiz Dünya’nın en çok kullanılan arama motorudur. Google reklamlarının adı aslında Google Adwords’dür. Google Adwords reklamları vermek için öncelikle bir web sitesine, blog ve landing page gibi bir web sayfasına ihtiyacınız vardır. Bundan sonra belirlemeniz gereken şeyler anahtar kelimeler ve aylık reklam bütçenizdir.

Bundan sonra aşağıda yer alan linke [2] tıklayıp Gmail veya kendi e-posta hesabınızla ilk kayıt aşamasını gerçekleştirebilirsiniz. Sonraki aşama web sitesi ve anahtar kelime bilgileridir. En çok aratılan kelimeleri yardımcı araçlar ile çok kolaylıkla tespit edebilir, reklamınızı kolayca oluşturabilirsiniz.

Reklamlarınızı başarıyla oluşturduktan sonra fatura bilgilerini girmeniz yeterlidir.

Google reklamları konusunda profesyonel danışmanlık için lütfen bizi arayın.

Google Adwords aracılığıyla nerelere reklam verebilirim?

  • Arama Ağı (Google’da aratılan anahtar kelimeler)
  • Görüntülü Reklam Ağı
  • Remarketing
  • Youtube Reklamları
  • Google Alışveriş / Ürün Listeleme Reklamları
  • Mobil Reklamlar (Google Store, Google Play)

Google’a  Ücretsiz Reklam Vermek Mümkün mü?

Google’a ücretsiz olarak reklam veremezsiniz. Google’ın şirket gelirlerinin büyük bir kısmı reklam gelirlerinden elde edilmektedir. Fakat bunun dışında sunduğu birçok tanıtım ve reklam yapmanıza olanak sağlayacak hizmetleri sunar. Bunlardan birisi Google Rehber‘dir. Özellikle lokal aramalarda firmanızın size arayan kitleye gösterilmesi konusunda çok başarılıdır.

[1] : https://www.netmarketshare.com/search-engine-market-share.aspx?qprid=4&qpcustomd=0
[2] : https://adwords.google.com/home/

Google Reklam Fiyatları

Tags: , , , , Google Reklamları
featured image

Google reklamları; diğer reklam türlerine nazaran en kazançlı reklam alanlarından bir tanesidir. Gerek reklamveren gerek de çözüm ortakları memnuniyeti açısından açık ara öndedir. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi Google reklamlarının maliyetidir. Çünkü Google reklam fiyatları küçük ve büyük tüm işletmelere uygundur. Örnek vermemiz gerekirse aylık 500 TL gibi bir reklam verebileceğiniz gibi ihtiyaca göre 5000 TL veya 20,000 TL’lik reklam verebilirsiniz.

Google tıklama başı maliyeti ile çalışır. Reklamlarınıza sadece tıklandığı zaman bütçenizden düşer. Yani tıklanılmayan reklam ücretlendirilmez. Fiyatlandırma açısından son derece adil ve rekabete dayalı bir politika vardır. Buda sizi diğer rakiplerinize karşı korur ve herkesin eşit olmasını sağlar. Google reklam fiyatları sektörden sektöre çok değişkenlik gösterir. Örnek olarak zayıflama ve nakliye gibi sektörlerde tıklama başı bedelleri daha spesifik iş yapanlara nazaran çok yüksektir.

Reklam kampanyalarınızdan en iyi geri dönüşümü almak, şirket ve markanızı hedef kitlelere en uygun fiyatlarla tanıtmak için Google reklamlarını tercih edebilirsiniz. Üstelik web sitesine ilk defa reklam veren müşterilerimize 150 TL’lik Adwords bakiyesi hediye ediyoruz.  En uygun ve ucuz reklam kampanyaları için belirlediğiniz anahtar kelimelerini info@dijitaltelepati.com adresine gönderebilirsiniz.

Vereceğiniz bilgiler doğrultusunda size ortalama aylık bir bütçe planı ile geri dönüş yapacağız. Reklam kriterleri ve anahtar kelime analizlerini birlikte yapabilmemiz için 0 (850) 303 89 70 no’lu telefondan da iletişime geçebilirsiniz.

Youtube reklamları, GMail ve Google Alışveriş reklamları hakkında daha detaylı bilgi almak için Google Reklam sayfasını ziyaret ediniz.

Google Reklam İzmir

Tags: , , , , , , Google Reklamları
featured image

Google Adwords reklamları konusunda İzmir’de profesyonel danışmanlık sağlıyoruz. Dijital Telepati Google reklam ajansı olarak hizmet vermektedir. Reklam hizmetleri dışında geri dönüşümlerinizi en iyi şekilde arttıracak tasarım çözümleri sunmaktayız. Adwords reklamlarında en önemli şey ölçüm ve geri dönüşüm oranlarıdır. Üstelik şeffaf yönetimi ile aldatıcı panel ve Google paneli (adwords.google.com) dışında farklı bir adres kullanmıyoruz. Uzun vadeli ve müşteri odaklı çalışmak en önemli kriterlerimizdir. Aşağıdaki hizmetlerimizden büyük küçük tüm reklam verenlerimiz faydalanmaktadır. Bazı şeylerin opsiyonel değil standart olması gerektiğini düşünen bir reklam ajansıyız.

  1. Şeffaf Kontrol Paneli
  2. Geri Dönüşüm Optimizasyonu
  3. Kalite Puanı Yükseltme
  4. Sertifikalı Uzmanlar
  5. SEO Optimizasyonları
  6. Tıklama başı maliyetlerin düşürülmesi (minimize edilmesi)

Google reklamları hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Internet reklamcılığı zorlu süreçleri olan bir iştir. Sürekli olarak rakiplerin konumu göz önünde bulundurularak strateji geliştirilmelidir. İzmir’de reklam verenlerin bu ihtiyacı doğrultusunda profesyonel reklam danışmanlığı için bize ulaşınız.

Facebook Reklamları İşe Yarıyor Mu?

Ajans, Facebook Reklamları
featured image

Facebook reklamları işe yarıyor mu sorusu sadece Facebook için değil bir çok reklam mecrası için sorulabilir. Her reklam mecrasının avantajlı olduğu, diğer yerlere göre ise dezavantajlı olduğu yerler vardır. Buradaki kilit soru hedef kitle kimdir sorusudur. Örnek olarak 55-70 yaş arası  bir kitleye satış yapmak istiyorsanız Facebook yanlış bir mecradır. Çünkü Facebook kullanıcıları genellikle 18-45 yaş arasıdır. Bunun dışındaki bir hedef kitleyi hedeflemek reklam harcamalarınızda istediğiniz verimi alamaması reklamlarınızın işe yaramaması ile sonuçlanabilir.

Satılacak ürün veya hizmetin ne olduğu da son derece önemlidir.  Dijital reklam ajansı olarak tavsiyemiz; Facebook’a reklam verilecek ürünlerin herkesin satın alabileceği fiyat ortalaması içermesidir. Eğer reklam bilinirliği ve  markanızdan geniş hedef kitlelerin haberi olsun istiyorsanız bunun bir önemi yoktur. Genellikle kadın ve gençleri hedefleyen ürünlerin reklamını yapmak başarılı sonuçlar doğurur. Fakat herkesin hak vereceği üzere denemeden hiçbir şey hakkında net konuşulamaz.

Facebook reklamlarının diğer reklamlardan ayıran başarısı çok detaylı bir hedef kitle yaratılmasıdır. Örnek olarak bir Volvo araba galerisinin sahibi olduğunuzu düşünelim. 1 Aylık bir reklam kampanyası yapmak istiyorsunuz ve istediğiniz insanların Volvo araçları test etmesi. Facebook’da şöyle bir hedefleme yapılabiliyor.

Reklamınızı sadece aşağıdaki özelliklere sahip kullanıcılara gösterebilirsiniz:

  • Erkek
  • 28-55  Yaş
  • Üniversite Mezunu
  • Evli
  • İstanbul ve çevresinde yaşayan
  • Audi, BMW, Jaguar ve Mercedes-Benz sayfasını beğenen

kişilere reklamınızı gösterebilirsiniz. Bu şekilde bir hedefleme yapabileceğiniz çok az sayıda mecra vardır. Facebook’un reklam konusunda işe yaraması, başarılı olması ve reklam gelirlerinin arttırmasındaki sebebi budur.

Facebook reklamları hakkında daha detaylı bilgi almak ve avantajlarını öğrenmek için tıklayınız. Dijital telepati facebook reklam ajansı olarak hizmet vermektedir ve hedef kitle, marka danışmanlığı konusunda lütfen iletişime geçiniz.

 

 

Landing Page Ne Demek?

Tags: , , , , , Ajans, Landing Page
featured image

Landing page aslında daha çok reklam verilen sayfalar için kullanılır. Google Reklam veya Faceobok Reklamı veriyorsanız reklamlarınızdan aldığınız faydayı maksimize etmek istersiniz. Landing page tam olarak burada devreye girer. Reklama tıklanınca bu sayfa açılır ve potansiyel müşterinin bir hedefe ulaşması istenir. Bu hedef; telefonla arama, formu doldurma, sepete ekleyip satın alma, Youtube videonuzu izleme vb. olabilir. Önemli olan ziyaretçinin reklama kayıtsız kalmaması ve ziyaretçiyi müşteriye dönüştürmekte bir adım katedilmesidir.

landing-page-mobil

Örnek olarak bir reklam bütçesinle normal websitesinle %3’lük bir geri dönüş alınıyorsa, landing lage ile bunu %5 – %6 yapılabilir. Buradaki en önemli şey reklam ölçümlemedir. Reklamların ne kadar başarılı olduğu landing page farkı ancak ölçümleme ile belirlenebilir. Landing page ve Google reklamları hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili sayfaları ziyaret ediniz veya iletişime geçiniz.

Dijital Reklam Ajansı Nedir?

Tags: , Ajans
featured image

Dijital reklam ajansı; aslında “internet reklam ajansı” anlamına gelir. Şirketlerin ve kurumların internet üzerindeki pazarlama faaliyetleri, iletişimini ve marka itibar programlarını yürütmektedir.

Dijital reklam ajanslarının verdiği hizmetler aşağıdaki gibidir:

  • Web Tasarım
  • Landing Page Tasarımları
  • E-Posta Şablonu
  • Logo ve Kurumsal Kimlik Tasarımı
  • Google ve diğer PPC bazlı reklamlar
  • Reklam Ölçümleme ve Analiz
  • Arama Motoru ve Optimizasyonu
  • Marka İtibar Yönetimi

Bir dijital reklam ajansının tüm bunları kendi bünyesinde yapması gerekmemektedir. Birçok kendi alanında uzmanlaşmış reklam ajansları bulunmaktadır. Dijital Telepati’de “internet reklamcılığı” ve “reklam ölçümleme ve optimizasyonu” alanında uzmanlaşmıştır.

İnternet pazarlaması aslında bir bütündür. Sosyal medya yönetimi, arama motoru optimizasyonu, Google reklamları, web sitenizin tasarımı, ziyaretçi bilgileri gibi öğeler birbirinden ayrılamaz biçimde değerlendirilmelidir. Dijital pazarlama faaliyetleri, normal satış kanallarına verilen önem kadar değer verildiğinde ancak başarısı gözlemlenebilmektedir.

Bir kaç yıl önce sadece Coca-Cola ve Ülker gibi firmaların önem gösterdiği internet reklamcılığı ve marka itibar yönetimi artık küçük orta ve büyük işletmelerin de yakından izlediği alanlar olmuştur.

Sizin de bir dijital reklam ajansına ihtiyacınız varsa; markanız için çözüm ve önerilerimizden faydalanmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.